BEWONERSBRIEF

Bewonersbrief Valtifest & Superflirt 2023

Amsterdam, 08 augustus 2023

Beste omwonende van Kaap Oost,

In het weekend van 26 en 27 augustus 2023 vinden er op Kaap Oost een tweetal festivals plaats. Op zaterdag 26 augustus Valtifest en zondag 27 augustus Superflirt, beide dagen van 13:00 tot 23:00 geopend. Kaap Oost is gelegen aan de Ijdijk 10 en ook bekend als het terrein waar Wind ’n Wheels en Kaap Amsterdam zijn gelegen, per jaar mogen hier volgens het evenementenbeleid Amsterdam een drietal festivals plaatsvinden.

Wij streven ernaar onze evenementen zonder enige overlast voor de omgeving en omwonenden te organiseren . Hieronder volgen wat praktische zaken rondom deze evenementen:

Op-en afbouw De opbouw starten op dinsdag 22 augustus 2023 om 08:00 met de opbouw en de afbouw vindt plaats tot en met dinsdag 29 augustus 2023 18.00u Tijdens de op-en afbouw is er nergens een stremming of omleiding in uw omgeving. Tevens is tijdens deze periode Kaap Amsterdam regulier geopend. Haddock is regulier bereikbaar en geopend.

Geluid Op vrijdag 25 augustus zal in de loop van de middag maximaal een half uur een soundcheck plaatsvinden. Al het overige geluid vindt plaats op de festivaldag. Op 3 september wordt het geluid conform het gemeentelijke beleid continue gemonitord in de wijken rondom het festivalterrein om overschrijdingen te voorkomen. Er worden enkele meetstations in de wijken geplaatst die live het geluid monitoren.

Verkeersmaatregelen Op beide festivaldagen zullen op enkele punten rondom Kaap Oost verkeersregelaars aanwezig zijn om de bezoekersstromen zo veel mogelijk in goede banen te leiden en overlast te voorkomen. Enkel Kaap Oost is niet toegankelijk, behalve voor bezoekers van het festival. Bezoekers van Valtifest parkeren op het Kaap Oost terrein waar een parkeerterrein ingericht. Fietsers zullen hun fiets parkeren in de fietskruizen, welke geplaatst worden aan het fietspad wat naast Kaap Oost wordt gecreëerd.

Contact: Alle betrokkenen doen hun best u zo min mogelijk overlast te bezorgen. Mocht u tijdens het evenement toch ernstige overlast ondervinden, dan kunt u bellen: – onze contactpersoon of voicemail op telefoonnummer 0643104095 – in gevallen van ernstige overlast: het team Handhaving van stadsdeel Oost op 14020 of digitaal via www.amsterdam.nl zoekterm “melding openbare ruimte”. In beide gevallen kan er direct gereageerd worden. – in geval van verstoring van de openbare orde en veiligheid: het algemene nummer van de politie: 0900-8844

Indien u voor het evenement nog vragen heeft aan ons dan zijn wij bereikbaar via info@valtifest.nl , info@superflirtfestival.nl of +31643104095 Indien u in de directe omgeving woont en graag langskomt op het festival kunt u ons uw verzoek mailen via info@valtifest.nl (voor Valtifest) of via info@superflirtfestival.nl (voor Superflirt) Wij stellen per dag 50 kaarten beschikbaar aan buurtbewoners dus wees daar snel bij. Met vriendelijke groeten, Team Valtifest & Superflirt